Lataa Miu!

Venäjänsininen

Venäjänsininen on upea rotu, jonka uskotaan olevan kotoisin Akrkangelin alueelta Venäjältä. Venäjältä ne luultavasti levisivät Britteihin ja muualle Eurooppaan todennäköisesti merimiesten matkassa. Venäjänsiniset ovat uteliasta, mutta rentoa seuraa. Ne tunnetaan niiden ystävällisyydestä sekä älykkyydestään. 

Venäjänsinisillä onkin koiramaisia piirteitä ja ne voivat oppia noutamaan tai availemaan ovia. Niiden tiedetään olevan myös erittäin vastaanottavaisia ihmisten tunteille. Venäjänsiniset muodostavat vahvan siteen myös perheen ihmisten sekä muiden eläinten kanssa. Venäjänsininen voi tehdä kotona pieniä tihutöitä, jos niillä ei ole tarpeeksi aktiviteettia. 

Venäjänsinisillä on kauniit vihreät silmät. Niiden turkissa on kaksi kerrosta paksua karvaa, turkki on siniharmaa ja se näyttää hieman hopeanhohtoiselta. Toisen maailmansodan jälkeen rotua jalostettiin myös siamilaisten kanssa, joten myös erilaisia värivariaatioita voi tulla vastaan, vaikka siamilainen on miltei niiden ulkomuodosta kadonnut. 

Erityispiirteet

  • Seurallinen, haluaa olla läsnä
  • Kauniit vihreät silmät
  • Älykäs, koiramainen kissa

Rotuyhdistys: Suomen Venäjänsiniset ry & Venäjänsinisemme ry

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä