Lataa Miu!

Neva Masquerade

Neva Masquerade on siperiankissa, joiden historia ulottuu vuosisatojen taakse Siperian aromaille. Rotu sekottui muihin kissoihin ja myöhemmin colorpoint-versio sai myös oman nimen, Neva Masquerade. Siperiankissanaaraan on väitetty myös olevan vähemmän allergisoiva ja allergisten onkin suositeltu tekemän lähempää tuttavuutta äitikissaan ennen pennun ostopäätöstä. Rotu alkoi leviämään Venäjän avattua oviaan 1980-luvun poliittisten tapahtumien jälkeen.

Neva masqueradella on paksu turkki, joka sisältää kaikki kolme erilaista turkkikerrosta. Turkin kerroksellisuus on pitänyt sen lämpimänä Siperian kylmässä viimassa. Nevat voivat vaihtaa karvansa yksi tai kaksi kertaa vuodessa. Turkin väritys voi olla miltei mikä tahansa.

Luonteeltaan rotu on seurallinen ja osoittaa hellyyttään ihmiselle esimerkiksi kehräämällä kovaäänisesti. Nevat pitävät oman ihmisensä läheisyydestä, mutta ovat hieman varautuneempia vieraita kohtaan. Naaras on pienempi kooltaan sekä myös usein aktiivisempi. Keski-ikä tällä rodulla on 11-15 vuotta.

Erityispiirteet

  • Sopii koteihin, joissa on myös muita lemmikkejä
  • Nevoilla on pörheä ja kaunis turkki
  • Hiljainen ja hellä ystävä

Rotuyhdistys: Suomen Neva Masquerade Kissat & Siperiakissan Ystävät ry

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä