Lataa Miu!

Maine Coon

Maine Coon on suurin kesykissarotu. Tarkkaa tietoa rodun alkuperästä ei ole, mutta todennäköisenä pidetään, että se on läheistä sukua norjalaiselle metsäkissalle sekä siperiankissalle. Maine Coon on yksi suosituimmista kissaroduista, myös Suomessa. Yhdysvaltain Maine-osavaltio on nostanut rodun heidän viralliseksi osavaltion rodukseen.

Maine Coonin näyttävä, pitkä ja vedenpitävä turkki vaatii perusteellista harjaamista viikottain. Rotu on suurikokoinen sekä näyttävä olemukseltaan. Luonteeltaan Maine Coonit ovat seurallisia sekä kiintyvät vahvasti omistajaansa. Maine Coon ei viihdy pitkiä aikoja yksin.

Maine Cooneja voisikin kuvata lempeiksi jättiläisiksi, jotka tulevat kaikkien kanssa toimeen. Tämä rotu ei ole hirveän kiinnostunut kiipeilystä, mikä on todennäköisesti hyvä asia kodin tavaroiden kannalta. Maine Coonin voisi olettaa karjahtavan leijonan lailla, mutta suuren koon vastapainoksi, niillä on harvinaisen hento ääni. Keskimäärin Maine Coonit elävät 12-15-vuotiaiksi.

Erityispiirteet

  • Pöllömainen katse, ilvesmäiset tupsut korvissa
  • Lihaksikas ja näyttävä kissa
  • Isot tassut

Rotuyhdistys: Suomen Maine Coon -kissat ry

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä