Lataa Miu!

Norjalainen metsäkissa

Norjalaisen metsäkissan voisi sanoa olla viikinkien jälkeläinen, sillä rotu on todennäköisesti saanut alkunsa eri rotujen risteytyessä viikinkien välityksellä. Tämä pitkäturkkinen rotu on suunniteltu selviämään kylmässä Pohjolassa. Norjalainen metsäkissa on nykyään suosittu rotu Pohjoismaissa sekä Ranskassa.

Norjalainen metsäkissa muistuttaa karvaiselta ja jykevältä olemukseltaan hieman Maine Coonia. Rotu on erittäin hyvä kiipeilijä ja eliniäksi voidaan odottaa jopa 16 vuotta. Rodulla on kuitenkin havaittu jonkun verran munais- sekä sydänsairauksia.

Norjalaisen metsäkissan komea turkki vaatii omistajaltaan säännöllistä harjaamista.  Turkki on kaksikerroksinen. Alla on tiheä aluskarva ja päällä pitkät öljyiset peitinkarvat, jotka tekevät turkista lähes vedenpitävän.

Norjalainen metsäkissa kaipaa liikuntaa, joten sillä on hyvä olla tarpeeksi aktiviteetteja sisällä. Ne ovat myös hyvä valinta tuleville kissanomistajille, jotka toivovat ulkoiluttaa kissaansa valjaissa.

Erityispiirteet

  • Norjalainen metsäkissa on erinomainen lapsiperheisiin
  • Korvien kärjissä on tupsut kuin ilveksellä
  • Viihtyy ulkona esimerkiksi valjaissa tai tarhassa

Rotuyhdistys: Norjalainen metsäkissa ry

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä