Lataa Miu!

Peterbald

Peterbald on karvaton kissarotu Venäjältä. Ulkomuodoltaan ne muistuttavat itämaista lyhytkarvaa, karvattomuusgeeni tulee sfinx-rodulta. Kasvatuksessa tavoitteena on karvaton pentue, mutta peterbaldilla voi olla erilaista hentoa karvoitusta. 

Peterbaldit ovat hyvin suloisia luonteeltaan. Ne haluavat osoittaa kiintymystä ihmisilleen, ne ovat rauhallisia sekä kiinnostuneita ympäristöstään. Peterbaldit tulevat toimeen helposti muiden kissojen sekä lapsien kanssa. Peterbaldit eivät ole niin äänekkäitä kuin itämaiset lyhytkarvat tai siamilaiset, mutta hiljaiseksi niitä ei kuitenkaan voi sanoa. 

Peterbaldeilla on normaalia kissaa nopeampi aineenvaihdunta ja niiden ravinnontarve on tavallista suurempi. Nopeampi aineenvaihdunta tekee niille myös normaalia korkeamman ruumiinlämmön. Niiden iho tarvitsee myös hieman tavallisesta poikkeavaa hoivaa. Suojaa kissan iho auringolta ja pese kissa säännöllisesti. Säännöllinen peseminen poistaa kissan iholta talia ja estää talirauhasten tukkeutumisen. 

Erityispiirteet

  • Naku tai miltei naku
  • Seurallinen ja ystävällinen
  • Vaatii säännöllistä pesua

Rotuyhdistys: Sfinxit ry

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä