Lataa Miu!

Itämainen pitkäkarva

Itämainen pitkäkarva on ennen kulkenut myös nimellä javaneesi sekä ulkomailla siihen voidaa kuulla viitattavan englantilaisena angorana tai mandarinina. Itämaisella pitkäkarvalla on tyypillinen itämaiskissojen vartalo sekä kolmionmuotoinen pää. Itämainen pitkäkarva on myös lyhytkarvaisen versionsa tapaan erittäin sosiaalinen rotu, joka on aina siellä, missä tapahtuu. 

Itämaiset pitkäkarvat rakastavat hellyyttä ja haluavatkin pitää seuraa ihmisilleen. Itämaiset pitävät myös korkeilla paikoilla makoilusta, samalla voi seurata valtakunnan tapahtumia. Itämainen sopii perheisiin. joissa on lapsia tai muita lemmikkejä. Parhaiten ne kuitenkin tulevat toimeen samanhenkisten kissakavereiden kanssa, sillä kaikki eivät välttämättä jaksa itämaisten melko rajultakin vaikuttavia leikkejä. Itikset eivät siedä yksinäisyyttä sekä osaavat ilmoittaa kovalla äänellään, mikäli joku asia ei mene heidän mielensä mukaan.

Itämaisilla on elegantti ja ylväs olemus. Itämaisella pitkäkarvalla on nimensä mukaisesti hieman pidempi turkki, joka on silti helppohoitoinen. Turkin värityksenä hyväksytään laaja määrä erilaisia värejä ja kuviointeja. Turkki kaipaa harvoin erityistä hoitoa, mutta säännöllinen harjaus tekee hyvää. 

Erityispiirteet

  • Vilkas ja äänekäs kissa
  • Sosiaalinen, ei siedä yksinäisyyttä
  • Sopii lapsiperheisiin sekä perheisiin, joissa muita lemmikkejä

Rotuyhdistys: BaJaVa ry & Oricat ry & Siam-Orient Kissayhdistys ry

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä