Lataa Miu!

Kissan hankinta

Harkitset siis kissan hankintaa, mikäpä sen mukavampaa. Kissojen on todettu muun muassa. lievittävän stressiä ja auttamaan toipumaan traumaattisesta kokemuksesta nopeammin. Ennen kuin alat etsimään, mistä voisit oman kotikehrääjäsi saada, kysy itseltäsi muutama kysymys.

Oletko valmis kissan elinikäiseen ystävyyssuhteeseen?

Elämässä tulee toki erilaisia tilanteita ja muutoksia, jotka voivat vaatia lemmikistä luopumista, mutta lähtökohtaisesti tulisi ajatella, että kissa tulee luoksesi loppuelämän kotiin. Muistathan, että lemmikinhoidon päävastuu on aina perheen aikuisilla. Kissaa tai mitään muutakaan lemmikkiä ei tule ostaa kenellekään yllätyslahjaksi.

Millainen kissa sopii elämäntilanteeseesi?

Kissoissa ja kissaroduissa on eroja. Millainen kissa sinun perheeseesi sopisi? Onko perheessä pieniä lapsia tai toisia lemmikkejä, jotka tulee ottaa huomioon? Onko kotisi kissaystävällinen? Muistathan, että varsinkin pentu saattaa pistää suuhunsa miltei mitä tahansa. Matkustatko? Jos lähdet reissuun, kuka huolehtii kissastasi? Oletko muutenkin paljon pois kotoa arkisin? Monet kissat kaipaavat seuraa, joten onko sinulla tarpeeksi aikaa uudelle ystävällesi? Voit myös harkita kahden kissan ottamista, silloin ne pitävät toisilleen seuraa, kun olet itse töissä tai reissussa.   

Kotikissa vai rotukissa?

Kotikissan ja rotukissan suurimpana erona on se, että rotukissan ominaisuuksia on helpompi ennustaa. Rotukissojen kasvattavat myös pitävät huolta jalostuksessa käytettyjen kissojen terveydestä, jolla pyritään ehkäisemään sairauksia. Rotukissoilla on kuitenkin myös rodulle ominaisia mahdollisia sairauksia tai vaivoja.

Millainen on taloudellinen tilanteesi?

Kissan hankkimiseen liittyvät kustannukset eivät ole ainoita kustannuksia, jotka eteesi tulevat. Riippuen, mistä kissan hankit, hyvin pian hankkimisen jälkeen esimerkiksi kissan kastrointi/sterilisointi voi tulla kyseeseen. Lisäksi myös sisäkissat tulee rokottaa säännöllisin väliajoin, puhumattakaan mahdollista yllätyksenä tulevista eläinlääkärilaskuista. Tähän toki päälle kuukausittaiset ruoka- ja hiekkakulut. Kissojen sairauskuluja ennakoivasti kattamaan voi ottaa myös vakuutuksen, tämä aiheuttaa säännöllisiä kuluja, mutta säästää mahdollisesti isommilta yllätyskuluilta.

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä