Lataa Miu!

Ragdoll

Ragdoll-kissat menevät rentoutuessaan veteläksi kuin spagetti, josta ne ovatkin saaneet nimensä, joka tarkoittaa räsynukkea. Rotu on peräisin 1960-luvun Yhdysvalloista ja on nykypäivänä yksi suosituimmista kissaroduista. Sen paksu karvapeite tekee siitä kokoaan massiivisemman näköisen, vaikkei kyseessä ole lähtökohtaisestikaan pieni kissarotu.

Ragdolliin joskus viitataankin koirakissana niiden käytöksen vuoksi, sillä ne mielellään seuraavat ihmisiä, ovat helposti käsiteltäviä eivätkä ne ole yhtään aggressiivisia toisia lemmikkejä kohtaan.

Ragdollin tunnistaa suurista, soikeista sinisistä silmistään sekä tuuheasta puolipitkästä turkistaan. Kuten kaikki pitkäkarvaiset ja puolipitkäkarvaiset kissarodut, myös ragdoll vaatii omistajaltaan turkinhoitoon paneutumista. Ragdollin turkki ei ole vaikeahoitoisammasta päästä, mutta viikottainen harjaus pitää turkin hyvänä sekä ehkäisee karvapalloja.

Rennoksikin luonnehdittu ragdoll elää keskimäärin 12-17 vuotta.

Erityispiirteet

  • Naaraat jäävät pienemmäksi, mutta uroksesta voi tulla jopa kahdeksan kiloinen
  • Koiramainen luonne
  • Väitetään valahtavan täysin rennoksi onnellisena

Rotuyhdistys: Suomen Ragdoll Kissayhdistys ry & Suomen Ragdollystävät-Seura ry

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä