Lataa Miu!

Cornish Rex

Cornish Rex sai alkunsa Englannista 1950-luvulla. Sen erityispiirre on sen kiharainen ja sametinpehmeä turkki, jossa ei ole ollenkaan peitinkarvaa. Tämän takia cornish rexien lämpimänä pysymiseen tulee kiinnittää lisähuomiota esimerkiksi matkustessa. 

Cornish Rex on vilkas rotu, joka jaksaa vetää rallia pidempiäkin aikoja. Jos omistaja ei pysy aina perässä, leikkiä olisi mukava jatkaa toisen samamielisen kissakaverin kanssa.  Cornish rexit ovat sosiaalisia ja haluavat seurustella ihmisten kanssa leikkimisen ja syömisen lomassa. Näiden pohjattoman ruokahalun seurauksena voi raksujen ainainen pitäminen esillä olla jopa mahdotonta. Tämän rodun keskimääräinen elinikä on 12-16 vuotta.

Cornish rexin olemus on ehkä jopa hieman hentoisen oloinen, mutta ulkomuodon ei kannata antaa hämätä. Sen turkki vaatii säännöllistä huolenpitoa, joskin vaatteiden karvautumisesta ei tarvitse olla huolissaan. Rodun väritys voi olla yksivärinen, monivärinen, naamiollinen tai kuviollinen. 

Erityispiirteet

  • Vilkas ja seurallinen lemmikki
  • Erittäin ihmisrakas
  • Kiharainen ja samettinen turkki

Rotuyhdistys: Suomen Rex-kissayhdistys ry & Rex-kissa ystävät ry 

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä