Lataa Miu!

Kartusiaani

Ranskasta lähtöisin oleva kartusiaani on seurallinen ja ihmiseensä kiintyvä kissa. Kartusiaani on vasta 1980-luvulla erotettu eurooppalaisesta ja venäjänsinisestä omaksi rodukseen. Rodulla on myös koiramaisia piirteitä.

Kartusiaanit ovat rauhallisia ja melko hiljaisia kissoja, jotkut ovat kokonaan mykkiä. Kartusiaanit ovat älykkäitä tarkkailijoita, joille voi pystyä opettamaan esimerkiksi tavaroiden noutamista. Kartusiaanit tulevat hyvin toimeen lasten sekä muiden lemmikkien kanssa. Rodulla on hieman taipumista lihomiseen, joten ruokavalioon omistajan kannattaa kiinnittää riittävästi huomiota.

Kartusiaani on lyhytkarvainen ja sillä on siniharmaa muhkea turkki. Turkki on kiiltävä. Kooltaan rotu on keskikokoinen tai suuri. Tämän lumoavan katseen omaavan kissan turkki on myös omistajalleen helppohoitoinen. Karvanlähdön aikaan harja on kuitenkin hyvä kaivaa esille päivittäin.

Erityispiirteet

  • Silmien väri vaihtelee keltaisesta kupariin
  • Rauhallinen persoona, joka sopii myös lapsiperheisiin
  • Keskikokoinen tai suuri

Rotuyhdistys: Suomen Kartusiaanit ry

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä