Lataa Miu!

Abessinialainen

Abessinialainen on yksi vanhimpia kissarotuja. Muinaisten egyptiläisten haudoista on löytynyt muumioituneita kissoja, joiden geeniperimä sopii abessinialaiseen. Abessinialaiset ovat harvinaisen älykäs rotu, mikä onkin yksi syy niiden suureen suosioon. Niiden leikkisyys on johtanut siihen, että abessinialaisia kutsutaan kissamaailman pelleiksi.
Abessinialainen on ulospäinsuuntautunut kissarotu, joiden sanotaan masentuvan, mikäli omistaja ei anna niille jatkuvaa huomiotaan. Abessinialaisella onkin paljon koiramaisuutta luonteessaan. Ne ovat kuitenkin suhteellisen hiljaisia, jos satunnaista sirkuttavaa ääntelyä ei oteta huomioon. Abessinialainen sopii aktiivisen lemmikin haluaville. 

Abessinialaisen turkki on yleensä kauniin okran värinen. Pennut syntyvät huomattavasti tummemmalla turkilla, joka vaalenee kissan varttuessa. Abessinialaisen turkki on erittäin helppohoitoinen ja yleensä kissa pitääkin siitä itse huolta. 

Erityispiirteet

  • Lempeä, omistajaansa kiintyvä
  • Lyhyt ja helppohoitoinen turkki
  • Sirkuttava ääni

Rotuyhdistys: ABYS & Somakiss

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.
* vaadittu kenttä