Lataa Miu!

Devon rex

Älykkäät devon rexit ovat kotoisin Englannista. Devonin tuntomerkkejä on hoikan vartalon lisäksi aaltoileva turkki sekä isot korvat. Tyypillinen rodun edustaja on aktiivinen, leikkisä ja ihmisiin kiintynyt. Saattaapa olla, että devon rexin voi yllättää aina silloin tällöin myös luvattomista puuhista. 

Devon rexin sanotaan myös polveutuvan kissasta, koirasta ja apinasta. Ne tykkäävät hyppiä ja yrittävät vallata kaikki paikat, joihin ne vain mahtuvat. Devonit pitävät aikalailla kaikista ihmisistä, mutta kiintyvät vahvasti yhteen henkilöön. Mikäli toivot, että kissasi pystyisi oppimaan temppuja, on tämä rotu sinua varten. Oppilasta voi tosin joutua hieman motivoimaan, jotta oppiminen sujuisi. Pidä siis herkkuja aina lähellä.

Aiemmin devon rexin ja Cornish rexin karvan kiharuuden arveltiin aiheutuvan samasta geenistä, mutta tutkimukset osoittivat, että kyseessä on erilainen mutaatio. Devonien turkki voi olla hieman karkeahko, sillä niillä on myös vähän päällyskarvaa. Yleisilme on lihaksikas ja valpas. Kaikki värit ja kuvioinnit ovat sallittuja. 

Devon rexit sopivat lapsiperheisiin sekä perheisiin, joissa on myös muita lemmikkejä. Devoneilla tiedetään olevan pohjaton ruokahalu, joten ruokavalioon kannattaa kiinnittää huomiota.  

Erityispiirteet

  • Oppii helposti, hankala motivoida
  • Pumpulimainen turkki
  • Suuret korvat, valpas ilme

Rotuyhdistys: Suomen Rex-kissayhdistys ry & Rex-kissa ystävät ry

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä