Lataa Miu!

Mistä voin hankkia kissan?

Kissanpennun tai aikuisen kissan voit löytää useita eri reittejä. Kun olet ensin päättänyt, millaista kissaa etsit, voit lähteä tutkimaan paikkoja, joista kissan voisit löytää. Hankitpa kissan mistä tahansa, on tärkeää myös kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan, jotta varmistut, että kissa tulee hyvistä oloista ja on todennäköisesti terve.

Maatiaiskissoja päätyy paljon eläinsuojeluyhdistyksille, joten voit ottaa yhteyttä lähistölläsi toimivaan eläinsuojeluyhdistykseen. Lisäksi joillain paikkakunnilla on eläinsuojeluyhdistysten lisäksi yhdistyksiä, jotka keskittyvät pelkästään kodittomiin kissoihin. Kissan hankinta näistä yhdistyksistä on ostajan kannalta turvallista, sillä ne tulevat yleensä madotettuna, rokotettuna ja usein myös leikattuina. Riippuen oloista, joista kissat ovat tulleet, ne voivat olla hyvin arkoja. Pennut näiltä yhdistyksiltä tulevat usein pareittain. Löytöeläinkodeista tulevat kissat maksavat noin 100-200€. Jotkut löytökodit saattavat haluta myös tulla käymään luonasi tarkastuskäynnillä. Maatiaiskissoja voit löytää myös erilaisilta osto- ja myyntisivustoilta, kuten Tori.fistä. Mikäli hankit kissan yksityishenkilöltä, jota et tunne, muista kysyä paljon kysymyksiä. Mikäli mahdollista, tarjoudu hakemaan kissa paikan päältä tai kysy, saatko käydä katsomassa pentuja.

Älä tue pentutehtailua ja hanki rotukissa aina luotettavalta kasvattajalta. Kun olet tutustunut kissarotuihin ja saanut selville, mistä rodusta olet kiinnostunut, voit löytää rotuyhdistyksien sivuilta virallisia kasvattajia. Vastuullinen kasvattaja ei koskaan myy kissaa ilman papereita, jonkun syyn varjolla ja kasvattaja toivottaa sinut aina tervetulleeksi katsomaan pentuja omaan kotiinsa. Itseasiassa monissa tapauksissa kasvattaja vaatii sitä, että tulet tapaamaan pentuja. Hyvä kasvattaja kertoo sinulle mielellään vastauksia kysymyksiisi sekä haluaa pitää yhteyttä myös pennun kotiutumisen jälkeen.

Kun olet valitsemassa kissaa, pidä huolta, että kissa näyttää terveeltä. Pidä siis huolta, että nämä merkit täyttyvät:

  • Turkin tulisi olla hyväkuntoinen ja kiiltävä (rodusta riippuen)
  • Silmät ovat kirkkaat
  • Silmät eivät vetistä, sieraimet eivät valu
  • Korvat ovat puhtaat, niissä ei ole mustaa tai ruskeaa vahamaista ainetta
  • Hampaat ovat valkoiset, ikenet eivät punoita/verestä 

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä