Lataa Miu!

Selkirk Rex

Kiharaturkkinen selkirk rex eroaa muista rex-kissaroduista, sillä sen turkki on normaalin pituinen ja karvaa kasvaa kaikkialla. Selkirk rex-kissoja voivat olla joko lyhyt- tai pitkäkarvaisia, pentueisiin voi syntyä jopa suorakarvaisia kissoja. Näiden kissojen viikset menevät myös hauskasti kiharalle. Rotu on saanut alkunsa Yhdysvalloissa 1980-luvun loppupuolella.

Selkirk rex-rodun jalostuksessa on käytettyjen rotujen (persialainen, exotic, brittiläinen lyhytkarva) luonteenpiirteet ovat periytyneet myös tälle rodulle ja selkirk rexit ovatkin luonteeltaan hellyydenosoituksista pitäviä sekä leikkisiä. Ne ovat myös sosiaalisia, viihtyvät ihmisen kanssa sekä tulevat toimeen myös muiden eläinten kanssa.

Selkirkin kihara tukki on hyvin pehmeä ja hieman villaisen tuntuinen. Muita rex-rotuja pidetään jokseenkin vähän allergisoivina rotuina, mutta selkirk rexiä ei suositella kissa-allergisiin koteihin. Niistä lähteekin enemmän karvaa kuin muista rex-rotujen edustajista. 

Erityispiirteet

  • Turkki, joka on ominainen vain tälle rodulle
  • Kaikki värit mahdollisia
  • Kiharat viikset

Rotuyhdistys: Rex-kissa ystävät ry

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä