Lataa Miu!

Snowshoe

1960-luvulla Yhdysvaltain Philadelphiassa siamilaiskissa synnytti kolme pentua, joilla oli valkoiset tassut – snowshoe oli syntynyt. Vaikka rotu on ollut olemassa jo 60 vuotta, se on harvinainen, koska erikoista turkin kuviota on vaikea saada aikaan eikä syntyvien pentujen ulkonäköä voi oikein ennustaa. Siamilaisen tavoin rotu on kovin puhelias, joskin äänenvoimakkuudessa ei päästä aivan siamilaisiin saundeihin. 

Snowshoen voisi kuvailla olevan rentoa seuraa. Ne viihtyvät ihmisten seurassa, antaen sekä vastaanottaen huomiota. Snowshoet sopivat perheisiin, joissa on muita lemmikkejä tai lapsia. Snowshoe osoittaa vahvaa kiintymystä ihmisilleen. Rotu on myös huomattavan älykäs, eikä kannata ihmetellä, jos ovet alkavat aukeilemaan mystisesti. Pidäthän huolta, että snowshoellasi on korkea paikka, josta voi tähystellä valtakunnan tapahtumia. 

Snowshoe-pentu syntyy valkoisena ja turkin merkinnät alkavat näkyä 1-3 sisällä syntymästä. Kissan väritys tasaantuu iän karttuessa. Snowshoen voikin tunnistaa kasvoissa olevasta käännetystä V-kirjaimen muodosta. Snowshoen vartalo on hieman pidempi kuin monella muulla rodulla. Tämä rotu voi kasvaa jopa suurikokoiseksi. 

Erityispiirteet

  • Harvinainen kissarotu
  • Lopullinen väritys nähtävillä vasta iän karttuessa
  • Sosiaalinen sekä ihmisrakas kissa

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä