Lataa Miu!

Brittiläinen pitkäkarva

Brittiläinen pitkäkarva ei eroa lyhytkarvaisesta versiostaan juurikaan muuten kuin turkin pituudessa. Brittäiläinen lyhytkarva on jalostettu Englannissa 1880-luvulla. Brittiläisellä on jykevä vartalo ja hieman leveät kasvot. Rotu onkin yksi vanhimpia kissarotuja. Se onkin yhä suosituin kissarotu kotimaassaan Englannissa.

Brittiläinen pitkäkarva on lempeä ja rento kissa. Rotu ei ole niin kovin aktiivinen kuin monet muut kissarodut. Brittiläinen pitkäkarva sopiikin lapsiperheisiin sekä myös muiden eläinten kaveriksi. Brittiläinen kuitenkin kaipaa myös omaa aikaa ja saattaa vetäytyä lataalemaan akkujansa omiin oloihinsa. Tästä syystä rotu onkin oivallinen valinta koteihin, joissa omistaja ei vietä niin paljon aikaa kotona. 

Brittiläisen pitkäkarvalla on helppohoitoinen pitkä tai keskipitkä turkki. Mutta kuten kaikilla pitkäkarvaisilla roduilla, myös brittiläistä pitkäkarvaa tulee harjata säännöllisesti. Brittiläisen luonne on lähtökohtaisesti hieman laiska, joten ne voivat tarvita ihmisen motivointia liikkuakseen. Niillä onkin hieman taipumusta lihomiseen, joka voi johtaa muihin terveysongelmiin.

Erityispiirteet

  • Vahva, mutta lyhyehkö vartalo
  • Rauhallisempi rotu, joka kaipaa omaa aikaa
  • Puhelias, muttei kovin äänekäs

Rotuyhdistys: Suomen Brittikissat ry

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.
* vaadittu kenttä