Lataa Miu!

Cymric

Cymricin ja manxin erottaa vain karvanpituus. Cymric on puolipitkäkarvainen, kun manxit ovat lyhytkarvaisia. Jotkut kissarekisterit eivät tunnustakkaan näitä kahta rotua erillisiksi roduiksi. Vaikka rodun nimi kuulostaa kelttiläiseltä, rodun alkuperä tulee Mansaarilta.

Cymric on lihaksikas ja hieman keskikokoista suurempi kissarotu. Cymricillä on suuret silmät ja etäällä toisistaan olevat korvat. Rodun silmiinpistävin ominaisuus on tietenkin häntä, jota voi ilmentyä kolmessa eri pituudessä – hännätön, töpöhäntäinen tai normaali häntä. Normaalihäntäisiä yksilöillä ei kuitenkaan ole sertioikeuksia näyttelyissä, vaikka ne kantavatkin lyhythäntägeeniä.

Luonteeltaan cymricit ovat seurallisia sekä aktiivisia. Ne sopivat myös lapsiperheisiin sekä muiden eläinten kaveriksi. Rotu on älykäs sekä ne rakastavat viettää aikaa ihmistensä kanssa.  Cymricin turkki kaipaa säännöllistä harjausta, kuten kaikkien muidenkin pitkäkarvaisten kissojen kanssa. 

Erityispiirteet

  • Mahdollinen normaalia lyhyempi häntä
  • Seurallinen, sopii lapsiperheisiin ja muiden lemmikeiden seuraksi
  • Paksu turkki korostaa kissan muotojen pyöreyttä

Rotuyhdistys: Suomen Manxrengas ry

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä