Lataa Miu!

Itämainen lyhytkarva

Itämainen lyhytkarva on risteytetty siamilaisesta sekä kotikissasta. Se on rakenteeltaan kuin siamilainen, mutta väritys voi vaihdella suuresti. Itämaisilla eli itiksillä on samanlaiset mantelinmuotoiset silmät sekä samanlainen kolmiomainen pää kuin siamilaisilla. Itämaisten seurassa ei tule koskaan varmasti tylsää hetkeä ja ne haluavatkin auttaa omistajaansa asiassa kuin asiassa. 

Itämainen lyhytkarva on aktiivinen ja sosiaalinen rotu. Ne rakastavat hellyyttä ja haluavatkin pitää seuraa ihmisilleen. Itämaiset pitävät myös korkeilla paikoilla makoilusta, samalla voi seurata valtakunnan tapahtumia. Itämainen sopii perheisiin. joissa on lapsia tai muita lemmikkejä. Parhaiten ne kuitenkin tulevat toimeen samanhenkisten kissakavereiden kanssa, sillä kaikki eivät välttämättä jaksa itämaisten melko rajultakin vaikuttavia leikkejä. Itikset eivät siedä yksinäisyyttä sekä osaavat ilmoittaa kovalla äänellään, mikäli joku asia ei mene heidän mielensä mukaan.

Itämaisilla on elegantti ja ylväs olemus. Niillä on lyhyt karva, jonka pituus voi vaihdella hieman perimästä riippuen. Osalla rodun edustajista karva on todella lyhyt kuin osalla on taas hieman pidempää karvaa. Turkki on helppohoitoinen, mutta irtokarvaa kannattaa harjata viikottain. Itämaisilla ei ole lainkaan aluskarvaa.  

Erityispiirteet

  • Vilkas ja äänekäs kissa
  • Sosiaalinen, ei siedä yksinäisyyttä
  • Sopii lapsiperheisiin sekä perheisiin, joissa muita lemmikkejä

Rotuyhdistys: BaJaVa ry & Oricat ry & Siam-Orient Kissayhdistys ry

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä