Lataa Miu!

Turkkilainen Van

Uskollinen ja rakastava turkkilainen van on erityisen kiinnostunut vedestä ja uimisesta. Sen voikin yllättää monesti vesileikeistä. Turkkilainen van on harvinainen rotu, joka on jalostettu Englannissa. Van-kuvio tarkoittaa, että kissalla on väritystä vain päässään ja hännässään. Sen silmät ovat joko siniset tai meripihkan väriset, sillä voi olla myös eriväriset silmät.

Luonteeltaan turkkilainen van on ihmisrakas, mutta ei ole välttämättä paras valinta perheisiin, joissa on pieniä lapsia. Turkkilainen van ei ole aggressiivinen, mutta lihaksikas sekä sen leikit saattavat olla hieman rajuja. Van tulee kuitenkin toimeen myös muiden lemmikkien kanssa, joskin kissoista se suosii kaltaistaan seuraa. Turkkilainen van on aktiivinen rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa. 

Turkkilaisen vanin puolipitkä turkki vaatii omistajaltaan säännöllistä hoitoa, jotta niiden turkki pysyy takuttomana. Parasta olisi jo turkkia hoidettaisiin päivittäin, mutta jo muutaman kerran viikossa tapahtuva perusteellinen harjaus auttaa pitämään silkkisen turkin kunnossa. 

Erityispiirteet

  • Älykäs ja äänekäs
  • Ei paras valinta pienlapsiperheisiin
  • Leikkisä

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä