Lataa Miu!

Korat

Korat on yksi vanhemmista kissaroduista. Rotu on lähtöisin Thaimaasta ja kotimaassaan sen on uskottu tuovan onnea sekä menestystä omistajilleen. Thaimaalaiseen perinteeseen kuului, että korat-kissaa ei osteta, se saadaan lahjaksi. 1800-luvulla korat saattoi osallistua Isossa-Britanniassa kissanäyttelyihin ns. sinisenä siamilaisena.

Korat on älykäs ja ihmisrakas rotu. Rotu ei ole ehkä paras vaihtoehto lapsiperheisiin, vaikkakin jokainen kissa on erilainen ja saattaa sopeutua myös lapsiin. Korat kiintyy omiin ihmisiinsä vahvasti, mutta saattaa jättää tuntemattomat vähemmälle huomiolle. Korateilla on myös hyvä muisti. 

Koratin turkki on lyhyt ja siniharmaa. Lyhyt turkki on silkkinen sekä pehmeä. Helppohoitoisesta turkista huolimatta, sitä olisi hyvä harjata säännöllisesti irtokarvan poistamiseksi. Kasvot Koratilla ovat sydämenmuotoiset ja silmät ovat kauniin vihreät. Sen yleisilme on hyvin valpas.  

Erityispiirteet

  • Vihreät smaragdiset silmät
  • Silkkinen turkki
  • Lihaksikas ja jäntevä vartalo

Rotuyhdistys: Suomen koratrengas

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä