Lataa Miu!

Ocicat

Ocicat on kahden kesykissarodun, siamilaisen ja abessianialaisen, risteytymä. Ocicat on ulkomuodoltaan kuin villipeto, mutta sen luonne on lempeän kotipantterin. Ocicatin turkki on kauttaaltaan selkeästi täplikäs ja se tuntuu satiinisen pehmeältä. Ocicatia löytyy useammassa värityksessä. Ocicat ei ole välttämättä paras vaihtoehto lapsiperheisiin, joskin jokainen kissa on yksilö ja voi tulla hyvinkin toimeen myös lasten kanssa.

Ulkomuotonsa lisäksi ocicatit ovat perineet siamilaisten ja abessianilaisten ystävällisen ja sosiaalisen luonteen. Ocicat ei myöskään arkaile vieraita, vaan vieraatkin saavat yhtälailla hellyydenosoituksia. Ocicat on myös älykäs rotu, joka voi oppia helposti koiramaisia temppuja, kuten noutamaan tai kävelemään hihnassa. Ocicateille leikkiminen on tärkeää ja kotona olisikin hyvä löytyä riittävästi aktiviteetteja. 

Ocicatillä on vahva ja lihaksikas vartalo. Turkki on lyhyt ja kiiltävä, jossa on tummempia merkkejä. Turkki on helppohoitoinen. Turkin väritys voi olla täplikäs, tabbykuvioinen, yksivärinen tai joillain kissoilla voi olla jopa naamio.

Erityispiirteet

  • Aktiviinen ja ihmisläheinen kissa
  • Tulee parhaiten toimeen yhtä aktiivisten kissojen kanssa
  • Minikokoinen kotipantteri

Rotuyhdistys: Ocicat ry

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä