Lataa Miu!

Siamilainen

Siamilaisen kissan monet tunnistavat heti niiden ulkonäöstä. Niiden silmiinpistävin piirre on rodulle tyypillinen naamiokuviointi sekä safiirinsiniset silmät. Rotu on hyvin älykäs sekä ulospäinsuuntautunut. Yleensä ne leimautuvat yhteen ihmiseen, mutta ovat muutenkin hyvin ihmisrakkaita. Jotkut siamilaiset ovat myös hyvin äänekkäitä ja ne muistavat kertoa ihmisilleen, mikäli joku asia ei mene niiden mielen mukaan.

Siamilaisia voisi kuvaillakin jopa koiramaisiksi kissoiksi. Siamilaiselle kannattaa löytyä kodissa tarpeeksi aktiviteettia eivätkä ne viihdy hyvin ainoana kissana. Ne voivat kärsiä eroahdistuksesta tai masennuksesta, jos ne jätetään pitkiksi ajoiksi yksin. Koska siamilainen on vanha rotu, sitä on käytetty mm. seuraavien kissarotujen jalostukseen: balineesi, bengali, burma, itämainen pitkäkarva, itämainen lyhytkarva ja thai. 

Itämaisten turkki on todella lyhyt ja ihonmyötäinen. Säännöllisellä harjauksella voi kuitenkin poistaa irtokarvaa, siamilaisten harjaukseen paras vaihtoehto voikin olla harjan sijasta kumisuka. Siamilaisten naamiokuviointi yleensä tummenee kissan ikääntyessä.  

Erityispiirteet

  • Vilkas ja äänekäs kissa
  • Sosiaalinen, ei siedä yksinäisyyttä
  • Sopii lapsiperheisiin sekä perheisiin, joissa muita lemmikkejä

Rotuyhdistys: Siam-Orient Kissayhdistys ry

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä