Lataa Miu!

Millainen kissa sopii minulle?

Kissojen, kuten ihmistenkin, persoonissa on paljonkin eroja. Rotukissoilla yksilön temperamenttia on helpompi arvioida ennakkoon, koska ne ovat jokseenkin rotutyypillisiä piirteitä. Oletko miettinyt, haluatko uuden perheenjäsenen, joka on aina kaikissa kodin askareissa mukana vai olisiko mieleesi ennemmin vähän rauhallisempi ystävä? Oletko miettinyt esimerkiksi kissan ulkoiluttamista valjaissa, toiset rodut ovat innokkaampia valjasteluun? Tämän tyyppisten kysymysten avulla voit mietiä omia toiveitasi tulevan perheenjäsenesi suhteen.

Kotikissan ja rotukissan suurimpana erona on se, että rotukissan ominaisuuksia on helpompi ennustaa. Rotukissojen kasvattavat myös pitävät huolta jalostuksessa käytettyjen kissojen terveydestä, jolla pyritään ehkäisemään sairauksia. Rotukissoilla on kuitenkin myös rodulle ominaisia mahdollisia sairauksia tai vaivoja.

Oletko miettinyt, haluaisitko kissanpennun vai aikuisen kissan? Kissanpentu vaatii omistajaltaan paljon enemmän, sillä ihmisen tehtävä on emosta vieroittautumisen jälkeen opastaa pientä pentua. Omistajan tulee pitää huolta, ettei kotona ole mitään, jonka kanssa pentu voi satuttaa itsensä. Omistajan tulee opettaa, mitä saa tehdä ja mitä ei. Maatiaiskissojen kohdalla aikuisesta kissasta on helpommin nähtävissä niiden persoonallisuus, vaikka ne olisivatkin kokeneet kovia ja vielä kovin arkoja. 

Onko perheessäsi muita perheenjäseniä, jotka tulisi ottaa huomioon, kun ollaan hankkimassa kissaa. Kaikki kissat eivät välttämättä tule niin hyvin toimeen lasten tai muiden lemmikkien kanssa. Mikäli sinulla on kotona jo lemmikki niin onko sinulla kokemusta, tuleeko lemmikki toimeen muiden elämien kanssa? Onko nykyinen lemmikkisi kova stressaamaan muutoksesta ja oletko miettinyt, miten voisit lievittää lemmikin stressiä uuden perheenjäsenen saapuessa? Jotkut kissarodut ovat hyvin temperamenttisia ja mikäli nykyinen lemmikkisi on rauhaa ja makoilua rakastava otus, voit miettiä tätä, kun valitset uutta kissaa.

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä