Lataa Miu!

Somali

Somali on abessinialaisen pitkäkarvainen versio. Nimitys somali viittaa Afrikan valtioon, joka jakaa rajan Abessinian kanssa. Somali on keskikokoinen kissa, jolla on jäntevät piirteet. Sen tunnistaa pörheästä hännästä, suurista mantelinmuotoisista silmistä sekä suurista kettumaisista korvista.

Somali on abessinialaisen tapaan ulospäinsuuntautunut kissarotu, joiden sanotaan masentuvan, mikäli omistaja ei anna niille jatkuvaa huomiotaan. Myös somalilla onkin paljon koiramaisuutta luonteessaan. Ne ovat kuitenkin suhteellisen hiljaisia, jos satunnaista sirkuttavaa ääntelyä ei oteta huomioon. Abessinialainen sopii aktiivisen lemmikin haluaville. 

Somalin turkki on yleensä kauniin okran värinen, mutta myös muita värityksiä esiintyy. Pennut syntyvät huomattavasti tummemmalla turkilla, joka vaalenee kissan varttuessa. Pitkäkarvainen turkki vaatii enemmän hoitoa, mutta säännöllinen harjaus riittää. 

Erityispiirteet

  • Lempeä, omistajaansa kiintyvä
  • Puolipitkä, pehmeä turkki
  • Sirkuttava ääni

Rotuyhdistys: ABYS & Somakiss

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä