Lataa Miu!

Persialainen

Persialainen on lempeä asuinkumppani, jonka juuret ovat jäljitettävissä 1600-luvulle. Iranista kotoisin oleva persialainen on ystävällinen ja seurallinen kissa, joka sopii erinomaisesti myös lapsiperheisiin. Rotu on yksi suosituimmista kissaroduista maailmassa.

Persialaisen lempeä luonne ihastuttaa varmasti. Se on hiljainen ja helppo kissa, joka joskus kuitenkin saattaa ilahduttaa omistajaansa musikaalisella äänellään. Vaikka persialainen sopeutuu hyvin lapsiperheisiin, sitä tuskin nähdään osana riehakkaita leikkejä.

Persialainen on vankka rakenteinen kissa, jollaa on leveä ja pyöreä pää. Silmät ovat suuret ja pyöreät. Persialaisella on pitkä upea turkki, joka vaatii omistajaltaan harjaamista ja huolenpitoa. Turkin värityksessä sallitaan kaikenlaiset variaatiot.

Persialaisella voi esiintyä ongelmia kyynelkanavien tai hengitysteiden kanssa johtuen niiden lyhyestä kuonosta. Persialaisella on kuitenkin pitkä eliniänodote: 12-17 vuotta.

Erityispiirteet

  • Pitkä turkki, joka vaatii huolenpitoa
  • Rauhallinen ja seurallinen
  • Nauttii huomiosta

Rotuyhdistys: Persialaiskissat ry

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä