Lataa Miu!

Sfinx

Sfinx on karvaton kissarotu. Tämä naku ihanuus on erittäin ulospäinsuuntautunut ja energinen. Sfinxit tunnetaan myös älykkyydestään ja kiintymyksestään omistajiinsa. Sfinxit ovat myös hieman koiramaisia käytökseltään, esimerkiksi tullen ovelle tervehtimään kotiintulevaa omistajaa. Ne ovat myös ystävällisiä vieraille. 

Sfinxit ovat melkoisia sydämien valloittajia. Ne rakastavat hellyydenosoituksia sekä itsekin osoittavat hellyyttä ihmisille – omille sekä vieraille. Sfinxit ovat aktiivisia ja ne kaipaavatkin leikkiseuraa joko kissakaverilta tai ihmiseltä. 

Vaikka karvattomuus on tavoiteltu ominaisuus, myös karvallisia yksilöitä esiintyy. Myöskin karvattoman sfinxin iho kaipaa huolenpitoa. Säännöllisellä pesemisellä ehkäistään talirauhasten tukkeutuminen. Sfinxit ovat myös hieman vilukissoja ja ne hakeutuvat mielellään lämpimään nukkumaan. Niiden ruumiinlämpö on myös normaalia kissaa korkeampi ja joissain tilanteissa voi olla tarpeellista pukea vaatetta päälle, esimerkiksi talvella matkustaessa on tärkeää pitää sfinx lämpimänä.

Erityispiirteet

  • Naku tai miltei naku
  • Seurallinen ja ystävällinen
  • Vaatii säännöllistä pesua

Rotuyhdistys: Sfinxit ry

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä