Lataa Miu!

Brittiläinen lyhytkarva

Brittäiläinen lyhytkarva on jalostettu Englannissa 1880-luvulla. Brittiläisellä on jykevä vartalo ja hieman leveät kasvot. Rotu onkin yksi vanhimpia kissarotuja. Se onkin yhä suosituin kissarotu kotimaassaan Englannissa. Brittiläinen lyhytkarva on ystävällinen kissa, joka sopii monenlaisiin perheisiin.

Brittiläinen lyhytkarva on lempeä ja rento kissa. Rotu ei ole niin kovin aktiivinen kuin monet muut kissarodut. Brittiläinen lyhytkarva sopiikin lapsiperheisiin sekä myös muiden eläinten kaveriksi. Brittiläinen kuitenkin kaipaa myös omaa aikaa ja saattaa vetäytyä latailemaan akkujaan omiin oloihinsa.

Brittiläisen turkki mielletään monesti olevan sininen, mutta myös mm. musta, valkoinen, kerma ja hopea. Nykyään myös kaneli hyväksytään brittiläisen väritykseksi. Britin lyhyt turkki on helppohoitoinen eikä siinä ole aluskarvaa. Brittiläinen rakastaa puhumista kissakavereidensa tai ihmistensä kanssa, mutta sen ääni ei ole kuitenkaan merkittävän äänekäs.

Erityispiirteet

  • Vahva, mutta lyhyehkö vartalo
  • Rauhallisempi rotu, joka kaipaa omaa aikaa
  • Puhelias, muttei kovin äänekäs

Rotuyhdistys: Suomen Brittikissat ry

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.
* vaadittu kenttä