Lataa Miu!

Siperiankissa

Siperiankissan historia ulottuu vuosisatojen taakse Siperian aromaille. Rotu sekottui muihin kissoihin ja myöhemmin colorpoint-versio sai myös oman nimen, Neva Masquerade. Siperiankissanaaraan on väitetty myös olevan vähemmän allergisoiva ja allergisten onkin suositeltu tekemän lähempää tuttavuutta äitikissaan ennen pennun ostopäätöstä. Rotu alkoi leviämään Venäjän avattua oviaan 1980-luvun poliittisten tapahtumien jälkeen.

Siperiankissalla on paksu turkki, joka sisältää kaikki kolme erilaista turkkikerrosta. Turkin kerroksellisuus on pitänyt sen lämpimänä Siperian kylmässä viimassa. Siperiankissa vaihtaa karvansa yksi tai kaksi kertaa vuodessa. Siperiankissan väritys voi olla miltei mikä tahansa. 

Luonteeltaan rotu on seurallinen ja osoittaa hellyyttään ihmiselle esimerkiksi kehräämällä kovaäänisesti. Naaras on pienempi kooltaan sekä myös usein aktiivisempi. Siperiankissat ovat hyvin omatoimisia ja ne viihtyvät puuhastelemassa myös omissa oloissaan, jos niille on annettu tarpeeksi erilaisia aktiviteetteja. 

Erityispiirteet

  • Sopii myös muiden lemmikkien seuraksi
  • Pörheä, monikerroksinen turkki
  • Suuret ja hieman soikeat silmät

Rotuyhdistys: Suomen Siperiankissat ry & Siperiakissan Ystävät ry

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä