Lataa Miu!

Pyhä Birma

Pyhä birma on upea ilmestys! Sen historiasta ei ole tarkkaa tietoa, mutta legenda kertoo, että rotu olisi peräisin burmalaisesta munkkiluostarista. Rotu tunnustettiin ensimmäisen kerran Ranskassa 1920-luvulla. Pyhät birmat sopeutuvat erilaisiin muutoksiin helposti, joten se on oivallinen kumppani lapsiperheisiin tai perheisiin, joissa arki saattaa muuten olla hektistä. Ne kuitenkin muodostavat vahvan siteen omien ihmistensä kanssa ja pitkä erossa oleminen saattaakin stressata kissaa.

Pyhät birmat ovat luonteeltaan leikkisiä ja uteliaan luonteensa puolesta sopeutuvat helposti uusiin ympäristöihin. Pyhät birmat ovat luonteeltaan myös lojaaleja omistajiaan kohtaan sekä nauttivat ihmisten antamasta huomiosta täysin siemauksin. Voikin olla hyvä miettiä, ottaako tätä rotua ainoaksi kissaksi. Sosiaalisena tapauksena pyhä birma tuleekin yleensä toimeen myös muiden lemmikkien ja lasten kanssa.

Pyhän birman merkittävin tunnusmerkki on niiden kasvojen naamio sekä syvänsiniset silmät. Pyhän birman silkkinen puolipitkä turkki vaatii omistajaltaan huolenpitoa. Keskimääräinen eliniänodote tällä rodulla on 12-16 vuotta.

Erityispiirteet

  • Hoitoa vaativa turkki
  • Tunnistaa sinisistä silmistä ja naamiosta
  • Erittäin seurallinen

Rotuyhdistys: Pyhä Birman kissa ry

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.

* vaadittu kenttä