Lataa Miu!

American Curl

American curl on nimensä mukaisesti kotoisin Yhdysvalloista. Ensimmäiset rodun edustajat olivat kulkukissoja. Rotu jaetaan lyhyt- ja pitkäkarvaisiin. American curlin geenit ovat monimuotoiset, joten se on yleisesti hyvin terve rotu.

Rodun erityispiirre on niiden kääntyneet korvat, jotka vaativatkin säännöllistä puhdistusta. Pennut syntyvät suorilla korvilla, mutta korvat alkavat kääntyä kahden vuorokauden sisällä syntymästä.

Lyhyt- sekä pitkäkarvaisen curlin turkki on pehmeä ja silkkinen. Kuten kaikkien pitkäkarvaisten kissojen turkki, myös american curlin turkki kaipaa enemmän huolenpitoa. Turkin silkkisyys tekee turkinhoidosta kuitenkin erittäin helppoa. Rotu on keskikokoinen, jossa naaraat kasvavat keskimäärin maksimissaan 3,6-kiloisiksi ja urokset 4,5-kiloisiksi.

American curlit ovat aktiivisia ja todella seurallisia kissoja. Ne kiintyvät ihmisiin ja seuraavat kodin toimia silmä kovana.

Erityispiirteet

  • Kääntyneet korvat
  • Sopii lapsiperheisiin
  • Silkkinen turkki

Rotuyhdistys: American Curlit ry

Lataa Miu

Osta oma Miusi sovelluskaupasta.

Oma profiili

Oma profiilisi käytössä myös verkossa.

Liity postituslistalle

Postituslistalla saat säännöllisen kissa-aiheisen tietopaketin sähköpostiisi ja uutisia sovelluksen uusista ominaisuuksista.
* vaadittu kenttä